• Wellness Masaže

 • Wellness masaže danas su popularan oblik relaksacije i rješenje za sve one koji se bore sa stresom svakodnevnice te želje postići harmoniju tijela i duha.

  Iako se wellness pojavio već 50-ih godina 20. stoljeća u SAD-u, sam pojam prvi službeno upotrebljava dr. Halbert L. Dunn u svojoj knjizi „High Level Wellness“, spajajući pojmove „well-being“ (biti dobro) i „fitness“ (biti u formi). Ovime je Dunn jasno definirao cilj wellnessa – povezanost i usklađenost tijela i duha.

  Wellness u suštini predstavlja kulturu zdravog življenja sa svrhom poboljšanja cjelokupnog zdravlja tijela. Tretmani uključuju opuštajuće masaže, masaže vrućim kamenjem ili pak refleksološke masaže, popraćene opuštajućom glazbom i upotrebom eteričnih ulja, koji stvaraju savršen ambijent za obnovu organizma i postizanje potpune opuštenosti. 

 • 1.1. Energy Relax

 • Energy Relax ili energetska opuštajuća masaža je oblik masaže koji smirujuće djeluje na tijelo te u potpunosti uklanja stres svakodnevnice, čime se popravlja i raspoloženje klijenta. Prilikom ove masaže, maser koristi blage i nježne manualne pokrete u kombinaciji s eteričnim uljima, a cijeli tretman popraćen je ugodnom, smirujućom glazbom, koja pridonosi opuštanju tijela klijenta, kako na fizičkoj, tako i na emotivnoj razini. Eterična ulja pomažu pri uklanjanju potencijalnih bolova i napetosti te vraćaju tijelu zdravlje i životnu energiju.

  Ovaj oblik masaže ima antistresna svojstva te je jedan od najboljih načina za postizanje duhovnog zdravlja i popravljanje raspoloženja osobe, a posebno se preporuča onima koji vode užurbani život te su svakodnevno izloženi stresnim situacijama.

 • 2.2. Hot Stone

 • Hot Stone masaža ili masaža toplim kamenjem jedinstveni je oblik masaže pri kojoj se uz tradicionalne manualne tehnike koristi i bazalt - vulkanski kamen koji ima posebno svojstvo upijanja i dugog zadržavanja topline.

  Pri tretmanu, maser prethodno zagrijano kamenje postavlja na određene dijelove tijela klijenta, koristeći također i manualne pokrete, pri čemu se toplina kamenja prenosi u tkivo, a tijelo opušta i smiruje. Kako se kamen hladi, tako se i pokreti masera usporavaju.

  Ljekovita svojstva vrućeg kamenja poznata su od davnih vremena te se ovakvo kamenje u drvenim kulturama upotrebljavalo u raznim obredima i za liječenje raznih zdravstvenih problema.

  Danas se koristi za ovu iznimno opuštajuću vrstu masaže pri kojoj toplina kamenja pomaže smanjenju napetosti mišića, potiče cirkulaciju, uklanja otpadne tvari i umiruje živčani sustav klijenta. Hot Stone masaža odličan je odabir za one koji imaju problema sa cirkulacijom ili pak za one koji su često napeti te žele uživati u blagodatima opuštajuće masaže.

   

  Evo kako izgleda masaža toplim kamenjem (hot stone) u Energy Studiju, popraćena objektivom profesionalnog fotografa...

 • 2.3. Refleksologija

 • Refleksologija ili terapija zona je oblik masaže koji uključuje tretiranje stopala (a ponekad i drugih dijelova tijela) s ciljem blagotvornog djelovanja na tijelo i  poboljšanja cjelokupnog zdravlja osobe.

  Refleksološka masaža se često smatra običnom masažom stopala, no ona je ipak puno važnija od toga. Naime, na stopalu se nalaze tisuće živčanih završetaka povezanim sa ostatkom tijela.

  Tretmanom ovih područja, tj. pritiskanjem određenih točaka na stopalu, maser može izravno utjecati na ostale dijelove tijela te ukloniti probleme poput bolova, stresa i napetosti, a i djelovati na cijeli organizam.

  Opuštajuća masaža stopala posebno je važna za one koji mnogo vremena provode na nogama, a i one koji imaju specifične probleme u određenim dijelovima tijela. Osim na stopalima, masažom se mogu tretirati i točke na zglobovima i dlanovima, a rjeđe i na ušima i licu.

  Refleksologija može posebno pomoći kod sportskih povreda, bolova u leđima, migrena i glavobolja, probavnih tegoba, menstrualnih tegoba, menopauze, iscrpljenosti organizma, depresije, stresa i drugih problema.