• Fango Program

 • Ljekovito blato nije novina u svijetu ljepote i zdravlja. Koristile su ga brojne drevne kulture, poput Egipćana koji su blatom s obala rijeke Nil tretirali kožne bolesti ili pak, Rimljana koji su ga koristili u kozmetičke svrhe.

  Fango je ljekovito mineralno blato koje danas ima brojne primjene. Sama riječ „fango“ dolazi od talijanske riječi  „fanghi“, što znači blato. Fango je vuklanskog podrijetla, a nastaje usitnjavanjem vulkanskog kamenja te miješanjem istog s termalnom ili morskom vodom.

  Fango tretman uključuje zagrijavanje blata te nanošenje obloga na kožu klijenta, gdje se ostavlja da djeluje određeno vrijeme, najčešće između 20 i 40 minuta.

  Učinak fanga može se dodatno pojačati ako se osoba umota u pokrivač ili pak, ovije prozirnom folijom kako bi se tijelo dodatno zagrijalo. Time se dodatno omogućuje ljekovitim sastojcima blata da prodru dublje pod kožu i djeluju na cijelo tijelo.

  Oblozima od fanga se može tretirati cijelo tijelo ili samo određeni dijelovi, ovisno o želji klijenta. Također, blatu se mogu dodati i ljekovita bilja, eterična ulja i slični sastojci, koji jačaju njegovo djelovanje.

  Nakon tretmana fangom, tijelo se ispire vodom te se dodatno opušta stimulirajućim pokretima masaže i korištenjem raznih hidratantnih krema.

  Prednosti korištenja fanga su brojne. Ljekovita svojstva blata pomažu jačanju imuniteta, poticanju cirkulacije i pokretljivosti tijela, smanjivanju bolova i napetosti u mišićima i kod drugih zdravstvenih problema.

  Fango terapija je također odlično rješenje za osobe koje imaju problema s leđima, ramenima i koljenima, posebno u kombinaciji s masažom.

  Njegovi učinci nisu zanemarivi ni u svijetu kozmetike i ljepote. Fango potiče regeneriranje stanica te vraća koži elastičnost i svježinu, čime doprinosi mladenačkom izgledu osobe.

  Pošto potiče izlučivanje otpadnih tvari iz organizma, vrlo je učinkovit i u borbi protiv celulita i suvišnih kilograma.