• Anticelulitni Program

 • Celulit je, na žalost, danas uobičajena pojava kod većine ljudi, a pogotovo kod žena.  Radi se o nakupinama masnoće i tekućine u najdubljem sloju kože.  Krivci za nastanak celulita su brojni; genetska predispozicija osobe, hormoni, građa vezivnog tkiva kože u žena, stil života i drugi. 

  Celulit nastaje u vezivnom tkivu. Smanjen protok krvnih žila uzrokuje nakupljanje tekućine i otpadnih tvari čime se stvara masnoća. Time se dodatno otežava izmjena tvari u tom dijelu kože kao i limfna odvodnja. Sve to rezultira pojavom celulita, kojeg primjećujemo kao „narančinu kožu“, tj. kao izbočine i udubljena na koži.

  Zbog slabljenja vezivnog tkiva, celulit se smatra ne samo estetskim, već i zdravstvenim problemom. Najčešće se javlja na određenim mjestima na tijelu, poput trbuha, stražnjice i bedara.Mnogi resursi se troše na borbu za smanjivanje naslaga celulita.

  Praksa je pokazala da je najučinkovitije rješenje upravo anticelulitna masaža. Anticelulitna masaža uključuje niz  tehnika kojima se tretira dio tijela kojeg je zahvatio celulit. Ova masaža razlikuje se od klasične, a uključuje korištenje raznih pokreta, poput glađenja, gnječenja i trljanja, koji ne bi smjeli biti bolni za klijenta, već samo jačeg intenziteta.

  Maser tretira sve kritične zone tijela te svojim pokretima dubinski djeluje na masno i vezivno tkivo, pokušavajući stimulirati limfne odvode i eliminirati nakupine otpadnih tvari, masnoće i tekućine.Anticelulitnom masažom učinkovito se poboljšava cirkulacija krvi, vraća elastičnost kože, stimulira limfni sustav i ubrzava izbacivanje otpadnih tvari iz tijela.

  To je najbrži i najučinkovitiji način za razgradnju masnih naslaga i uklanjanje celulita. Pri masiranju, važnu ulogu imaju i eterična ulja, koja u kombinaciji s masažom pripomažu razgradnji masnih naslaga time što ulaze u kožu i masno tkivo i djeluju na celulit i nakon završetka tretmana.

  Celulit je problem koji zahtjeva pozornost i aktivno djelovanje. Anticelulitne masaže u kombinaciji s eteričnim uljima, zajedno s promjenom stila života, nakon nekog vremena i određenog broja tretmana zasigurno će dovesti do željenih rezultata i zadovoljstva klijenta.